Mikrosementti

Mikrosementti soveltuu remontoitavan tai uudiskohteen materiaaliksi. Mikrosementtiä voidaan käyttää kaikkien kovien pintojen pinnoittamiseen, kuten lattioiden, kylpyhuoneiden tai keittiön välitilojen pinnoittamiseen.

Erityisen suosittua mikrosementti on kylpyhuone- ja wc-tiloissa silloin kun vesieristys on kunnossa, mutta laatta ei syystä tai toisesta miellytä. Tällöin mikrosementointi voidaan toteuttaa vanhojen laattojen päälle.

Mikrosementin värinvalinta

Valittavana on laaja 56 värin valikoima, josta löytyy sävy jokaiseen sisustuskokonaisuuteen. Mikrosementin harmaan eri sävyillä päästään helposti aidon betonipinnan tunnelmaan. Värikartasta saa suuntaa antavan värin, mutta suosittelemme aina käymään katsomassa ja lainaamassa mallipaloja. Mallipaloista saa paremman käsityksen siitä, miltä lopullinen pinta tulee näyttämään. Myymälässämme on nähtävillä malli kylpyhuone sekä muita mikrosementillä pinnoitettuja tuotteita, kuten pöytätasoja.

Työtapa

Työtapa vaihtelee mikrosementin valmistajan ja maahantuojan ohjeiden mukaan.

Mikromontero mikrosementti sekoitetaan akryyliin ja liipataan teräslastalla tasaiselle pohjustetulle pinnalle lattiaan, seinään, portaisiin tai pöytätasoon. Teräsliippaus ja asentajan työtekniikka antavat mikrosementille elävän yksilöllisen pinnan. Akryylin ansiosta pinnoite on luja ja kestävä, mutta kuitenkin myös joustava.

Pinnoitteen kokonaispaksuus pohjusteineen on vain muutaman millimetrin. Mikrosementti voidaan usein myös asentaa vanhojen laattojen päälle, mikä helpottaa kylpyhuone- ja keittiöremontteja.

Tyypillinen WC- tai kylpyhuoneen mikrosementöinti vanhojen laattojen päälle kestää noin 2 viikkoa.

Kuvassa Mikromontero mikrosementin asennuksen eri vaiheista vanhojen laattojen päälle.

Mikrosementin hinta

Materiaalit
Mikrosementin hinta muodostuu pohjustus, pinnoitus ja lakkaus materiaaleista. Materiaalien hinnat vaihtelevat keskimäärin 35 €/m2 - 65€ /m2 välillä, sisältäen tarvittavat pohjustukset, mikrosementit, akryllit ja lakat. Materiaalin hinta vaihtelee eri valmistajien, värin ja kerrosten määrien mukaan. Hintaan vaikuttaa myös pinnoitettava materiaali ja käytettävä lakka.

Asennukset
Asennushintaan vaikuttaa pinnoitettavan alueen neliömäärä, pintaputket, kulmien määrä sekä tarvittavien kerrosten määrä. Parhaimman käsityksen saa tilaamalla ilmaisen arviointikäynnin tai lähettämällä mitat,  väritoivomuksen sekä kuvia kohteesta erityisesti pintaputkista ja kulmista.

Urakkatarjousten asennus hinnat ovat alkaen 80 €/m2-  sis.alv. tai tuntityönä 55 €/h/ sis.alv. Teemme kylpyhuone- ja wc-remontteja vesieristyksistä kalusteiden asennukseen saakka avaimet käteen periaatteella.

Mikrosementin asennus

Mikrosementin asennuksen voi tehdä myös itse, mutta siinä on monta tarkkaan noudettettavaa vaihetta. Harkittaessa mikrosementin itse asennusta kannattaa huomioida tarvittavien työkalujen ja hionta laitteiden hankinta. Erityisen tärkeää on muistaa noudattaa kuivumisaikoja ja tehdä pohjista mahdollisimman sileät. Mikrosementin asennus on aikaa vievää käsityötä ja lopputulos on aina yksilöllinen. 

Mikromontero mikrosementin asennusvideo vanhojen laattojen päälle.

Itsetekemisen edut
- Säästää asennuksen hinnan
- Tuote ja asennustukea voi ostaa, vaikka vain johonkin vaiheeseen
- Työtä voi tehdä oman aikataulun mukaisesti

Ammattilaisen edut
-  Materiaalia kuluu yleensä vähemmän
- Työnosuudesta on mahdollista hakea tietyin ehdoin kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen osuuden pääset tarkistamaan Eteran kotitalousvähennyslaskurista.
- Asennukselle saa takuun
- Työnkesto arvioitavissa
- Mahdollisten haasteiden ja ongelmien ennakointi

Tarvittaessa kauttamme materiaalien lisäksi konsultaatio käynnit tai jonkin osa-alueen työ kuten pohjustus tai lakkaus.

Kuvassa mikrosementin värinä lattiassa blanco ja seinissä plata.